آلت تناسلی دفن شده وضعیتی است که توسط پوست اضافی در ناحیه شرمگاهی یا کیسه بیضه پوشیده شده است.آلت تناسلی دفن شده یا پنهان می تواند در بدو تولد ظاهر شود اما در مراحل بعدی زندگی نیزایجاد شود. بیشتر در نوزادان و کودکان نوپا شایع است، می تواند در مردان در هر سنی رخ دهد. دفن شدن آلت تناسلی می تواند منجر به مشکلات جسمی و روانی شود. اگرآلت تناسلی مدفون داشته باشیم چکار کنیم؟ در برخی مواقع این بیماری خود به خود از بین می رود اما درمان اصلی این عارضه معمولاً جراحی است. این عارضه ممکن است بر اساس ناهنجاریهای زیر رخ دهد:

  • چاقی و چربی اضافه
  • تورم در اطراف کیسه بیضه
  • مشکلات رباط های آلت تناسلی
  • عوارض بعد از ختنه

علل آلت تناسلی دفن شده

این عارضه در نوزادان و کودکان نوپا بیشتر از پسران و مردان بزرگتر دیده می شود.برخی از شایع ترین علل عبارتند از:

  • در طول ختنه، ممکن است پوست بیش از حد معمول برداشته شود و آلت تناسلی را پنهان کند.
  • رباط هایی که آلت تناسلی را به ساختارهای زیرین متصل می کنند ممکن است ضعیف تر از حد معمول باشند.
  • تورم اطراف ناحیه کیسه بیضه به دلیل جمع آوری مایع لنفاوی ممکن است باعث شود آلت تناسلی در داخل بافت دفن شود.
  • چربی اضافی در اطراف شکم و ناحیه تناسلی می تواند آلت تناسلی را پنهان کند.
اگرآلت تناسلی مدفون داشته باشیم چکار کنیم؟

عوارض آلت تناسلی دفن شده

آلت تناسلی دفن شده اغلب همراه با سایر مشکلات جسمی و روانی است. پسران و مردان ممکن است قادر به ادرار کردن در حالت ایستاده یا حتی نشسته نباشند، بدون اینکه قطرات ادرار بر روی پوست کیسه بیضه یا ران ها یا لباس وارد شود.عفونت در دستگاه ادراری و ناحیه تناسلی به دلیل مرطوب بودن مداوم پوست شایع است.

در مردان ختنه نشده ممکن است پوستی که سر آلت تناسلی را می پوشاند ملتهب شود. مردان ممکن است نتوانند نعوظ داشته باشند. اگر نعوظ داشته باشند، ممکن است دردناک باشد و یا نتوانند به واژن نفوذ کنند. مشکلات روانی مرتبط با دفن آلت تناسلی ممکن است در پسران و مردان وجود داشته باشد که ممکن است مشکلاتی مانند اعتماد به نفس پایین و افسردگی داشته باشند.

اختلال نعوظ در مردان، زندگی جنسی آنها را نشانه می گیرد و عملکرد آنها را در رابطه ضعیف می کند. بهترین راه حل کمک گرفتن از دستگاههای رفع اختلال نعوظ نظیر دستگاه وکیوم است. بهترین روش برای رفع اختلال نعوظ و کجی آلت تناسلی است.نحوه استفاده از دستگاه وکیوم بسیار ساده است و به صورت کامل توضیح داده ایم تا مشکل مدفون بودن آلت تناسلی را برطرف نمایم.

اگرآلت تناسلی مدفون داشته باشیم چکار کنیم؟

درمان آلت تناسلی دفن شده هم در کودکان و هم در بزرگسالان دشوار است. درمان بستگی به علت زمینه ای دارد.در نوزادان و کودکان؛ گاهی اوقات این وضعیت خود به خود از بین می رود. اگر آلت مدفون در مردان بالغ رخ دهد یا در کودکان خود به خود برطرف نشود، ممکن است نیاز به جراحی باشد.

هر موقعیت متفاوت است، بنابراین هیچ تکنیک جراحی برای هر مورد اعمال نمی شود. با این حال، انواع جراحی عبارتند از:

  • برداشتن بافت اسکار
  • جدا کردن رباطی که پایه آلت تناسلی را به استخوان شرمگاهی متصل می کند.
  • لیپکتومی ساکشن یا برداشتن سلول‌های چربی با استفاده از کاتترهای ساکشن جراحی که از طریق برش‌های کوچک وارد می‌شوند.
  • ابدومینوپلاستی، روشی برای برداشتن چربی و پوست اضافی از ناحیه شکم. همچنین به آن “تومی تاک” نیز می گویند.
  • پانولکتومی یا برداشتن پانوس (پوست و بافت چربی اضافی که روی اندام تناسلی ویا ران آویزان است).
  • اسکوتئونکتومی یا برداشتن چربی بالای ناحیه شرمگاهی
  • پیوندهای پوستی برای پوشاندن نواحی از آلت تناسلی که پوشش پوستی ندارند.
  • ترمیم آلت تناسلی مرده، جایی که بخیه ها به صورت داخلی به پایه آلت تناسلی متصل می شوند.

درمان آلت تناسلی دفن شده

کاهش وزن: معمولاً به بیماران چاق توصیه می شود قبل از جراحی وزن خود را کاهش دهند. اگرچه کاهش وزن به تنهایی نمی تواند مشکل را حل کند، اما می تواند عوارض حین و بعد از عمل جراحی را کمتر کند. کاهش وزن و مشاوره تغذیه می تواند به بیماران قبل و بعد از جراحی کمک کند.

مشاوره روانشناسی: متخصصان سلامت روان ممکن است به مسائلی مانند افسردگی، اختلال عملکرد جنسی و اعتماد به نفس پایین بپردازند.

داروها: اگر آلت تناسلی دفن شده باعث عفونت در ناحیه تناسلی شده باشد، پزشک ممکن است داروها را تجویز کند.

عفونت پوست آلت تناسلی

بیماری‌های التهابی پوست آلت تناسلی مانند بالانیت و پستتیت، به‌ویژه در مردان ختنه‌نشده، شایع هستند. بالانیت شایع ترین بیماری التهابی آلت تناسلی است. تجمع مخمرها و سایر میکروارگانیسم ها در زیر پوست ختنه گاه به التهاب بافت آلت تناسلی اطراف کمک می کند.

تظاهرات بالینی شرایط التهابی آلت تناسلی شامل خارش، حساسیت و درد است. التهاب آلت تناسلی مسئول عوارض قابل توجهی از جمله فیموز اکتسابی، بالانوپوستیت و اسکلروزوس است. در حالی که می توان از کرم های ضد قارچ موضعی استفاده کرد که معمولاً با توصیه های بهداشتی همراه است، درمان قطعی ختنه است.

داده های متاآنالیز نشان داد که مردان ختنه شده نسبت به مردان ختنه نشده شیوع بالانیت 68 درصد کمتر دارند و بالانیت با افزایش 3.8 برابری خطر ابتلا به سرطان آلت تناسلی همراه است. به دلیل شیوع و عوارض بالای التهاب آلت تناسلی، به ویژه در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و دیابت، ختنه باید به طور گسترده‌تری در سطح جهانی مورد استفاده قرار گیرد و بهتر است در اوایل دوران نوزادی انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.